GGZ in de wijk

Schermafbeelding 2018-11-16 om 13.06.42

In Amsterdam Zuid werken GGZ en Welzijn nauw samen om de voorzieningen in de wijk toegankelijker te maken voor mensen met psychische en sociale problemen. Met de inzet van coaches, ervaringsdeskundigen en gerichte trainingen worden buurthuizen GGZ-vriendelijker.
Er is ook een ED-plaats, Ervarings Deskundigenplaats. Dat is een ontmoetingsplek waar mensen terecht kunnen voor een lunch, een luisterend oor of hulp. Alle medewerkers zijn ervaringsdeskundig.
Volgens de gemeente Amsterdam is het belangrijk is dat mensen zich welkom gaan voelen binnen de voorzieningen in de wijk. De coaches uit de welzijnszorg fungeren daarbij als vraagbaak voor vrijwilligers en medewerkers. Zij krijgen, om te beginnen, een training over de omgang met mensen uit de GGZ.

Comments are closed.