Band zonder verblijfsvergunning

De Nationale Stichting ter bevordering van Vrolijkheid wil via crowdfunding genoeg geld bij elkaar sprokkelen voor een band op het asielzoekerscentrum in Utrecht. Op het AZC in Alkmaar hebben ze al zo’n band: Orchestre Partout. De bandleden zijn voornamelijk vluchtelingen uit alle delen van de wereld die iedere dinsdagavond samenkomen om elkaars muziek te spelen.De band fungeert als een positieve steen in het water, zegt De Vrolijkheid: veel bewoners genieten als publiek van de band en veel kinderen op het centrum volgen muzieklessen bij de bandleden en de muziekcoaches.

Na een optreden van Orchestre Partout in het AZC in Utrecht hebben verschillende bewoners te kennen gegeven ook graag een band te willen starten. Dat wil de Vrolijkheid helpen realiseren en daarvoor zijn financiële middelen nodig. Denk aan het aanschaffen van instrumenten en geluidsversterking en het inschakelen van professionele musici om de bandleden te coachen.

De Vrolijkheid is een netwerk van kunstenaars, theatermakers en musici. Ik maakte de video waarmee ze iedereen oproepen om aan het project bij te dragen.

Comments are closed.