Ark van Noach bijna klaar voor vertrek

Aannemer Johan Huibers legt in Dordrecht de laatste hand aan een levensgrote Ark van Noach. Eerder bouwde hij al een kleinere ark, maar deze is 135 meter lang, 22 meter breed en 13 meter hoog. Net zo groot als de Ark in het Bijbelverhaal.

Het schip bevat exposities over de Bijbelse zondvloed en levensgrote imitatiedieren, waaronder olifanten en giraffen. Huibers gelooft niet dat de wereld op korte termijn door een zondvloed getroffen zal worden, maar gebruikt de Ark ‘om het Bijbelverhaal dicht bij de mensen te brengen’. Het verhaal van Noach biedt volgens de evangelist ook een mooi aanknopingspunt om te praten over het geloof. ‘Noach had in zijn Ark meer bedden, maar niemand wilde met hem mee. Je kunt een uitnodiging van God ook aannemen of naast je neerleggen.’

Bezoekers kunnen vanaf juni voor een paar euro aan boord van de Ark. Om de bouw van de nieuwe Ark te financieren, verkocht Huibers de kleine Ark en sloot hij een lening af bij de bank. Toch is het volgens de aannemer elke maand weer spannend of het werk door kan gaan. ‘Maar het is alsof het moet gebeuren. Elke keer is er weer een oplossing. Het bouwen ging eigenlijk per dag, alsof God zei, begin nou maar.’

Het is de bedoeling dat het bakbeest volgend jaar over de Noordzee naar Londen vaart. ‘En daarna misschien naar Marseille, Istanbul en Beirut … wie weet?’, zegt Huibers.

Comments are closed.