Gestresst? Even een koe knuffelen!

Koe-knuffelen is een populaire stresstherapie. In de stal, bij zo’n grote koe en dan nog aanraken ook. Het lijkt in eerste instantie eng maar voor veel mensen werkt het ontspannend.

Groter aanbod
Een paar jaar geleden was er nog maar één zorgboerderij die koe-knuffelen aanbood. Nu zijn er al drie plaatsen in Nederland waar het kan. Mensen met een burn-out, relatieproblemen en ADHD kruipen dan tegen 700 kilo warme koe aan.

Ordening van de koe
Boerin Marente Hupkes is de pionier van de koe-knuffeltherapie. Het heilzame effect zit volgens haar in de geordende spijsvertering van de koe die maar liefst 4 magen heeft. ‘Door lekker rustig tegen de koe aan te liggen neemt de gestresste mens die ordening in zijn hoofd over.’

Helpt het?
Marente geeft toe dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat de therapie werkt. Maar haar klanten zijn enthousiast. En eerlijk is eerlijk; het brandend maagzuur waar verslaggever Thijs last van heeft, wordt minder als hij eenmaal tegen ‘Fieke’ aanligt.

Comments are closed.